
زمانی که میخواهیم سبک دکوراسیون خانه یا ویلای خود را انتخاب کنیم به سه سبک آنتیک (بدوی)، روستیک و روستایی برخواهیم خورد. بیشتر افراد فکر میکنند این سه سبک یکسان هستند. اما در واقعیت این سه سبک شاید شبیه هم باشند اما سبکهای متفاوتی بوده و شباهتهایی به همدیگر دارند.
میتوان گقت سبک بدوی ابتداییترین سبک در بین سبکها میباشد. در این سبک تمام وسایل به صورت ابتدایی بوده و به هدف راه انداختن کارها به صورت صحیح در خانه قرار داده میشود. معمولا این وسایل دستساز و دستباف میباشند. در این سبک معمولا از وسایل قدیمی یا همان آنتیک استفاده میشود. وسایل در سبک بدوی معمولا ویژگیهایی مانند عدم تظاهر در شکل، قدمت و هدف عملی دارند، شاید به همین دلیل است که این سبک، بدوی نام گرفته است. شاید بتوان گفت بدوی یک سبک نیست بلکه توصیفی از روش ساخت و قدمت است.
روستیک به سبکی گفته میشود که با طبیعت آمیخته شده باشد. این بدین معنی است که وسایل با مواد خام و طبیعی، بدون دستکاری و تصفیه درست شده باشند. در این سبک، وسایل و مبلمان معمولا سطحی ناهموار و زمخت دارند و معمولا از رنگهای طبیعی با ظاهری غیررسمی با یادآوری راحتی، گرما و صمیمیت خانههای قدیمی استفاده میشود. این وسایل شاید به صورت قدیمی طراحی شده باشند اما لزوما قدیمی و آنتیکنبوده و میتواند جدیدا در کارخانه درست شده باشند. بنابراین میتوان اینگونه نتیجه گرفت که یک وسیله بدوی میتواند روستیک باشد اما یک وسیله روستیک حتما نباید بدوی و آنتیک باشد. باید بدانید که در زمینه سبک روستیک، Wyfair یکی از بزرگترین کمپانیهای دکوراسیون و طراحی داخلی است که در زمینه سبک روستیک به مشتریان خود خدمات ارائه میکند.
ویژگیهای ظاهری سبک روستایی را میتوان اینگونه عنوان کرد که ظاهر این سبک روستایی و رعیتی بوده، وسایل به صورت ناتمام و بدون جزئیات میباشند و از همه مهمتر برگرفته از منطقه خاص یا روستا است. این سبک دکوراسیون شامل طیف گستردهایی از سبکها مانند اقامتگاه، کلبهایی، ساحلی، فرانسوی، آمریکایی و... را شامل میشود. اشیاء در این سبک معمولا به رنگ طبیعی بوده و ظاهری جذاب و راحت دارند. در سبک روستایی میتوان از وسایل روستیک و بدوی استفاده نمود. البته سبک روستایی و سبک روستیک تفاوت ناچیزی بایکدیگر دارند. یکی از این تفاوتها در رنگ وسایل است؛ در سبک روستیک معمولا از رنگهای ملایم و زمینی استفاده میشود اما در سبک روستایی از طیف رنگهای بیشتری میتوان استفاده نمود. یکی دیگر از این تفاوتها در رنگ و نوع چوبی است که در وسایلهای روستیک و روستایی بکار گرفته میشود. در سبک روستیک از چوبهایی با رنگ گرم استفاده میشود اما در سبک روستایی معمولا از چوب بلوط برای وسایل استفاده میشود. در کلام آخر باید گفت که سبک روستیک تعریف دقیقتری از یک سبک است و سبک روستایی تعریف کلیتر و عمومیتر از سبک میباشد.